LATIN HOUSE
  MUZIKA

Slušate: Bah Samba feat. Isabel Fructuoso - Calma (Louie Vega Remix)

Masters At WorkZa mnoge ljubitelje house zvuka može zvučati intrigantno da je u vreme stvaranja prvog elektro i house zvuka u SAD, istovremeno odmah u startu začet i latino house (mislimo pre svega na Njujork). Autori kao što su Kenny 'Dope' Gonzales (Carl Kenneth) i 'Little' Louis Vega (Luis Fernando Vager), zajedno poznatih kao Masters at Work, pod uticajem svojih rodbinskih veza - iskusnih njujorških salserosa, rano su počeli sa stvaranjem elektronske muzike sa elementima latino ritmike. Danas je ovo vrlo komercijalna, globalno rasprostranjena i velika produkcija koja se da podvesti pod elektronsku i klupsku muziku, poput npr. reagea...

Kao stilska mešavina nije čvrsto defiisan, tako da se pojavjuju "upakovane" u klupsku produkciju muzike iz: Portorika /zastava/, Kube /zastava/, Brazila /zastava/, Domiikanske republike /zastava/... Logično za početke se mogu uzeti prva house izdanja sa vokalima na španskom.

Dokumentarac

Sredinom 1990-ih na već formiranu latin house scenu dolazi etiketa Cutting. Na čelu sa njenim DJ Norty Cottom, postaje najuticjniji faktor i najreprezentativniji predstavnik ovog prevashodno komercijalnog žanra.

 

 

 
 
  PLES
Pa, na ovu mziku se uglanom može đuskati. Mada njen izarzit 4/4 (... čuvena house fraza: "Four to the Floor", u prev. "Četvorka pravac podijum za ples!") takt omogućava 'otvorenijim' plesačima i da plešu u paru uz nju. Imate nešto da doate? Postanite saradnik LatiNeta, dobite svoju e-mail adresu!
 
 
  UTICAJNI UMETNICI
Bailar, Masters At Work, Nico Gomez, Kaoma, Vieira E Seu Conjunto.
 
povratak na pravce