Tango za kraj "Kalemegdanskih sutona"

fotka
Mirijana Savić i Miša Plavšić, gosti na koncertu kvarteta Liberkvatro
u paviljonu Cvijeta Zuzorić  (Foto: Z. Kršljanin)

Da su povečerja u glavnom gradu najlepša na Beogradskoj tvrđavi (Kalemegdanu), znaju svi beograđani-šetači. Kada su se pre 46 godina letnji zalasci sunca spojili sa najlepšom muzikom, rodili su se "Kalemegdanski sutoni", muzički festival koji je osnovao pijanista Dušan Trbojević.

Ovogodišnja smotra muzike u umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" završena je koncertom kvarteta Liberkvatro, koji izvodi tango muziku. Kompozicijom Volver Carlosa Gardela, iz istoimenog filma Pedra Almadovara, veče su otvorile pijanistkinja Ksenija Ristić i sopran Teuta Aslani. Posle nekoliko numera, zasvirali su violinista Uroš Gavrilović i harmonikaš Vladimir Perić. Publika je uživala i u delima Piacole, Rodrigeza, Vilolda... U taktovima najstrastvenijeg plesa kao specijalni gosti zaigrali su i Mirijana Savić i Miša Plavšić.

– Ovi koncerti osmišljeni su za širu publiku, ali i za profesionalce i posebna nam je čast što festival završavamo nastupom Liberkvatra - rekla je Tatjana Vojnov, predsednica Muzičke omladine Begrada, organizatora "Kalemegdanskih sutona".


(Politika, 2014-07-05

LatiNet logo
Poslednja izmena:
2015-11-10