Duh tanga i argentinske kulture

Prvi festival čuvenog plesa biće organizovan od danas do nedelje u "Mikser hausu"

Foto: A Vasiljević

Pre nekoliko decenija igranke su bile glavna mesta na kojima su momci upoznavali devojke, udvarali im se i pozivali na prvi ples. Da plesne večeri ponovo postanu mesta na kojima će se okupljati potrudili su se u "Mikser hausu" koji će od danas do nedelje u prostorijama u Karađorđevoj ulici organizovati prvi tango festival.

Kao uvod u manifestaciju, koja će svečano biti otvorena sutra u 21 čas koncetom "Velikog gudača svetog Đorđa" i muzičara Bobana Bijelića i Sonje Kalajić, u petak će biti održan tango maskenbal.

– tema maskenbala je Dan zaljubljenih. Ideja je da uz pomoć maski ljudi dočaraju kako bi izgledao zaljubljeni par za hiljadu godina. Te večeri muziku će puštati tango DJ Ana Babić (a nastupaće i plesna grupa Dens del arte), pa svi koji nemaju plesnog iskustva moći će da se oprobaju i prebrode temu - navodi Tamara Marković iz "Mikser hausa".

U subotu i nedelju tokom danas Miša Plavšić, prvi tango plesač u Srbiji i predsednik Tango saveza, učiteljima tanga održaće seminar, a oba dana od 17 sati posetiocima festivala predstaviće se i učitelji i plesači tango škola "Cadena", "Tango studio", "Magija" i "Natural" koji će ih uputiti i u bogatstvo tango kulture.

Nastupiće kvartet Miloša Krstića, bend Profesori, ansambl Liber Kvatro i kvintet Tangauango. Atmosferu će upotpunoti tradicionalno jelo i piće kako bi se posetioci upoznali i ovom kulturom - navodi Tamara Marković.

Ona dodaje da je ideja za tango festival potekla iz milonga plesnih večeri koje ponodeljkom organizuju u "Mikseru".

U okviru trodnevne manifestacije, ljubiteljima latino-američke muzike i tanga biće organizovana izložba tango fotografija, video projekcije sa takmičenja, kao i sajam obuće i odeće za tango za profesionalce i amatere.


rubrika: "Sinoć u Beogradu", Politika

LatiNet logo
Poslednja izmena:
2015-10-18