Dani Brazila 8 - Novi Sad

Samba karneval – 11-13. avgust '17

Dani Brazila, osma po redu ako dobro brojimo, se održava u podnaslovu navedenom terminu. Sadržaji su raspoređeni u tri dana i na više lokacija. Savetujemo vam da podatke uzmete sa njihove web strane www.danibrazila.org. Samba baterije, povorke, časovi kapuere, 3/4 samba "uličnog" plesa, ali i salonskog i nastupi majstora kapuere će pratiti ovu bogatu manifestaciju.

Logo manifestacije

“Dani Brazila – novosadski samba karneval” je festival koji se u Novom Sadu od 2010. tradicionalno održava svake godine u saradnji sa više različitih organizacija i klubova koji se bave brazilskom kulturom. Jedinstven u regionu, festival svojim posetiocima pruža priliku da uživaju u onome što Brazil čini jednom od najzanimljivijih zemalja na svetu - brazilskoj muzici, filmovima, izložbama, radionicama samba udaraljki i samba plesa, kapuera radionicama. Završnica festivala je velika karnevalska povorka koja defiluje kroz grad uz bogat muzički i plesni program.

Program će se relizovati na više lokacija u gradu i uključiće gostovanje velikog broja umetnika, sportista i ostalih stručnjaka iz zemlje i sveta koji svojim radom doprinose promociji brazilskog kulturnog nasleđa. Sva dešavanja su otvorenog karaktera, tako da se svako ko je zainteresovan može slobodno priključiti radionicama, karnevalu, pogledati film, obići izložbe ili pak ludo provesti na noćnim zabavama i koncertima.