Beogradski latino maraton na Adi Ciganliji

Na Adi Ciganliji se u subotu, 30. avgusta, održao Beogradski latino maraton, peti po redu, pod sloganom „Svi na ples! Svi na Adu!”.

Organizator je Turistička oranizacija Beograda, u saradnji sa beogradskim plesnim školama (Aurora, Salsa primera, Beo dens), JP „Ada Ciganlija” i Plesnim savezom Beograda. Pokrovitelj je Skupština grada Beograda.

Beogradski latino maraton je tradicionalna manifestacija koja jednom godišnje, petu godinu zaredom, okuplja Beograđane, goste grada, i predstavnike i plesače beogradskih plesnih škola, u cilju promocije plesa. Ujedno, novom lokacijom na kojoj će se događaj održati, promoviše se Ada Ciganlija kao atraktivna ambijentalna celina Beograda, na čijem se prostoru organizuju razni sadržaji i manifestacije.

Beogradski latino maraton počeće u 19 časova na platou ispred restorana „Jezero” kada će posetioci imati prilike da budu deo velike besplatne škole plesa koju će održati instruktori beogradskih plesnih škola.

Od 20 časova slede nastupi plesnih parova i grupa, koji će za publiku izvesti koreografije poznatih latino plesova. Nakon performansa plesača, program se završava velikom latino žurkom koja će trajati do ponoći.

Beoinfo
preuzeto sa Blic Online
(26. 08. 2014)