Reiner Trüby Trio

Reiner Trüby Trio
Reiner Trüby Trio

Sa plejera ide numera: A Go Go

Trio su u Nemačkoj 1997 osnovali Reiner Trüby, Roland Appel i Christian Prommer. Od samog početka su se svrstali u vrh savremene dance scene, pošto su se od mase izdvojili raznolikom kombinacijom latino, brazilske, čak i disko muzike sa kojom su stvorili sasvim nov plesni žanr. Od tada interes za njihovu muziku raste, čemu u prilog idu remiksi za poznata imena kao što su Turntable Rocker, Nitin Sawhney, Peace Orchestra, Bebel Gilberto, Klaus Doldinger i Frederic Galliano. 2001 postižu nov uspeh učešćem u famoznom DJ Kicks serijalu, sa kojim su takođe proputovali svet u zajedničkoj turneji. Na toj turneji su pokupili sve vrste raznovrsnih kulturnih i muzičkih uticaja i iskoristili ih za novu inspiraciju koja je urodila prvim albumom.

Njihova sjajna numera A Go Go (koju čujete, a levo imate i spot!) koja se može smatrati prvom latino/drum'n'bass pesmom ikada, izašla je znatno pre bilo kakve slične inicijative ili docnije ustanovljenog žanra. Ova pesma sa njihovog drugog 12" izdanja našla se takođe u filmu Anatomie (sa glumicom Franka Potente /The Bourne Identity, Run Lola Run/), a takođe je iskorišćena u United Nations Development Programme (UNDP) promotivnom spotu Najlepši gest sa fudbalerskim imenima Ronaldo i Zidane, koji je emitovan širom sveta.

Reiner Trüby je kao DJ nastupao i u Beogradu, u klubu Underground kod Kalemegdana. Setovi su , kao i njegova serija kompilacija Glücklich obilovali brzim latino ritmovima, najpre brazilski-inspirisanim.

Za više informacija, turneje i trenutna zbivanja posetite sajt njehove Minhenske etikete:
www.compost-records.com
.