Simone

Sa plejera: Simone - Comecar De Novo

Kao dete iz muzičke porodice, Simone se sa 16 godina preselila u Sao Paulo (Brazil /Drzave:  Brasil/) zahvaljujući košarkaškoj karijeri. Međutim, njena muzički predisponirana krv ubrzo je povukla u studio gde je 1973 snimila svoj prvi LP nazvan po sebi. Ubrzo je otputovala u Evropu na poziv Hermínio Bello de Carvalho i održala je koncerte u Briselu i Parizu, i snimila dva albuma uživo.

Zatim je došla turneja po SAD i Kanadi koju je odradila sa Joao de Aquinom. Njen drugi album iz '75, Quatro Paredes, za koji su par hitova komponovali Joao Bosco i Aldir Blanc. Prvi veliki radio hitovi bili su Jura Secreta i Face a Face. 1976 je snimila O Que Será (od Chico Buarquea) koja postaje tema filma Dona Flor e Seus Dois Maridos. Da je zaista postala miljenik MPB kompozitora i pesmopisaca ide da su slično tome '78 pesmu Cigarra sa albuma Homynomous za nju spravili Milton Nascimento i Fernando Brant. Svoj najveći hit Começar de Novo postiže na albumu Pedaços na kome je takođe i Tô Voltando, pesma reprezentativna za završni period militarističkog režima i pojavljivanje političke amnestije. 1980 obrađuje pacifističku himnu Pra Nao Dizer Que Nao Falei Das Flores, i time postaje prvi umetnik koji je snimio jer je pesma prethodno bila cenzurisana. Postaje prvi pevač koji puni ceo stadion (Maracanazinho) 1981. Naredne godine isto tako puni stadion Morumbi u Sao Paoulu tokom više noći. Iste godine snima u SAD za CBS i dobija pohvale kritičara. Taj period, koji odlikuje ogroman uspeh, obeležili su hitovi: Alma, Tô Que Tô, Um Desejo Só Nao Basta, Voce é Real i Iolanda. 1996 izdaje album posvećen kompozicijama Martinho da Vilae gde jednu pesmu pevaju zajedno.

Kao jedan od najvećih glasova MPB uključena je u Sony Music Celebridades da MPB (Zvezde MPBa), Simone je snimila više od 31 albuma, polako prelazeći iz politički aktivnog u mejnstrim romantični repertoar. Sa potonjim je naravno doživela veliki međunarodni uspeh. Nastavila je da radi i redovno nastupa u Brazilu /Drzave:  Brasil/, Portugalu i SAD. 2000 je izdala repertoar klasične romantične samba-pesme Fica Comigo Esta Noite.