Sérgio Mandes

Sa plejera ide numera: The Look of Love u izvodnji S. Medesa i Brasil '66

Serigo Mendes - mladRodom iz grada Niteroi u Brazilu /Brazil/, od rana je sticao klasično obrazovanje. muzičko obrazovanje. Tokom praktično cele druge polovine '60-ih, bio je jedna od najpopularnijih figura brazilske scene u SAD, gde je redovno dostizao vrhove top listi sa svojim izdanjima. Kao jedan od najpopularnijih izvođača iz Južne Amerike generalno, tih godina se svrstao i u međunarodne muzičke zvezde. Njegova grupa Brasil '66 je redovno puštana na AM stanicama i bitno popunila repertoar laganog džeza na etiketi A&M.

Kada je bossanova "histerija" dostigla vrhunac drugom polovinom '50-ih, kao 15-godišnjak se zatekao u Rio de ženeiru i napustio klasičnu školu zarad pomenute muzičke pomame. Provodio je vreme sa mladim junacima novonastale scene kao što su Antonio Carlos Jobim i João Gilberto, u čijem društvu je stupio u kontakt sa divovima američke džez scene kao što su Dizzy Gilespy, Sten Getz i Charlie Byrd, koji su ga prirodno inspirisali i ulili mu samopouzdanja koje uz talenat i entuzijazam predstavljaju generalnu formulu za uspeh.

bend
Brasil '66
Nakon što se '64 preselio u Njujork (SAD) sredinom '60-ih okuplja bend Brasil '66 sa kojim postiže zavidan međunarodnih uspeh. Izgubiši posle na popularnosti, bend je '73 što se izdavača tiče prešao sa "konja na magarca" (sa A&M na Bell Records), a Mendes je potpisao sa poznatom etiketom Elektra za solo izdanje. Svoju recording karijeru je restartovao sa Sergio Mendes & Brasil '77. Nije postizao veći uspeh sve do 1983, vrativši se prethodno A&M.

TimelessU poznijem delu karijere, '90-te je proveo sa bendom Brasil '99, a posle i Brasil 2000 sa kojim je ušao u 21 vek. Treba pomenuti fenomenalni album iz 2006 Timeless (Concord), sa izuzetnim koprodukcijama.