Marisa Monte

Sa plejera: Marisa Monte - Infinito Particular

Marisa MonteDanas je jedna od međunarodno najpopularnijih brazilskih pevačica. Samo od '11 do '13 prodala je preko 10 miliona albuma.
Marisa MonteIstovremeno dok je išla u školu operskog pevanja, bila je pod uticajem samba-škole čiji je istakuti direktor bio otac. I dok se većina njena muzike može nazvati modernim MPB-om, dosta je izdavala kako narodnu i samba muziku, tako i obrade modernih klasika. Ono što je svakako odlikuje je stilsko šarenilo nastalo bogatstvom saradnji. Arnaldno Antunes i producent Arto Lindsay, kao i svetska imena poput: Laurie Anderson, Philip Glass, David Byrne (Talking Heads), Ryuichi Sakamoto (CAN), Julieta Venegas...

Marisa MonteSa šestim albumom je odnela i prizantu Latin Grammy nagradu za Najbolji pop-album. Treba istaći i da je Monte jedina brazilska pevačica koja je sačuvala prava na svoje pesme, što je bio njen glavni zahtev za obnavljanje ugovora sa EMI. Aprila 2002. snima sa Carlinhos Brown i Arnaldo Antunes pod zajedničkim nazivom Tribalistas. Ne samo da je njihov materijal prodat u domovini u preko milion primeraka - i to bez ijednog intervjua, nastupa ili pojavljivanja na TV-u - već probio tržišta Italije i Francuske sa numerama "Já sei Namorar" i "Velha Infância".

Nakon dvadesetak godina karijere prodala je na milione ploča širom planete, publika raste a ona danas ponosno pripada naistaknutijim izvođačicama jediinstvene brazilske škole ženskog vokala.

M Monte pro photo

www.marisamonte.com.br