Gotan Project

go.tan → tan.go

Sa plejera: Santa Maria (de Buen Ayre)

GPPre nego što su odlučili da se upuste u elektro-tango vode, ova dvojica pariskih muzičara Philippe Cohen Solal i Christoph H. Mueller, od 1996. su zajedno radila u (na sličan način fuzijski-autentičnim) projektima: fenomenalnim Boys from Brazil i Stereo Action Unlimited. Objavljujući muziku na sopstvenoj Ya Basta etiketi, dvojka je ubrzo zapala za uvo velikim imenima savremene world-džez-elektronika (ili tzv. worldbeat) scene kao što su Giles Peterson, Mr. Scruff, Jazzanova i drugi, pa nije čudno što su Coca Cola advertajzeri uzeli jednu numeru Boys from Brazil za reklamu za evropsko tržište.

Uprkos uspehu sa gore navedenim projektom, oni su želeli konzistentniji i usmereniji pravac, pa su se opredelili za melanholičnu i 'dubinsku' kombinaciju tanga i daba. 1999 im se pridružuje Eduardo Makaroff nakon čega formiraju trio projekat Gotan Project i objavljuju prvi od četiri maksija (maksi singl - format izdanja) i dalje na Ya Basta tokom februara 2000. Bend je stekao priličnu slavu u Evropi, Engleskoj, pa čak i u Srbiji gde su gostovali nekoliko puta!

Zatim je izdavač XL preuzeo grupu i 2001 objavio puni debi (-tantski) album La Revancha del Tango. Usledila je zapamćena multimedijska turneja (prateći video art od strane VJ-a Prisca Lobjoy). 2006 je usledio Lunatico koji je dobio ime po konju tango legende Carlos Gardela, i za kojim je opet usledila promotivna svetska turneja.

Omoti G.P. izdanja

LatiNet logo
Poslednja izmena:
2015-10-18