Zanimljivosti

FUDBALSKE ZVEZDE RONALDO I ZIDAN UDRUŽENE U TV PORUCI PROTIV SIROMAŠTVA. TRÜBY TRIO PRILOŽIO MUZIKU! (20.11.2002)

TV spot pod nazivom "Najdivniji gest" vrti se širom Evrope od oktobra 2002, u znak Međunarodnog dana za borbu protiv siromaštva (IDEP). Svake godine, nacionalne vlade i međunarodne organizacije posvećuju ovaj dan promociji aktivnosti za smanjenje siromaštva u globalnom naporu da se uveća pažnja javnosti prema ovom problemu. Promociju koordiniše Program za razvoj Ujedinjenih Nacija UNDP i svi učestvuju besplatno.

Na TV spotu su prikazane dve futbalske zvezde kako zajedno uvežbavaju svoje napoznatije poteze. Ronaldo se nedavno pridružio Zidane-u kao partnerski član Real Madrida, ali je snimanje ove TV poruke bila prava prilika da se uvežba šutiranje lopte sa iste strane igrališta.

Ono što nas zanima je da spot prati muzika (Reiner) Trüby Trio, A Go Go (CPT 058). Ovaj nemački producent i DJ, inače veliki ljubitelj brazilske muzike, krajem 2002. godine je gostovao u beogradskom klubu Underground. A njegova kuća Compost Records iskoristila je ovu priliku da se pridruži UNDP-ovoj kampanji i ponudi svoju muziku za celokupni doživljaj TV spota koji gledaoce potpuno uvlači u akciju.

Preveo: Dušan Inđić (Luigi)