Novi zaljubljenici u igru strasti

Novi zaljubljenici u igru strasti

fotka
Igrači tanga su velika porodica (Foto: D Ćirkov)

N ova sezona polugodišnje škole najstrastvenije igre na svetu - tanga sinoć je počela u Centru lepih umetnosti "Gvarnerijus". Sedokosa gospoda i dame, ali i mlađi parovi rame uz rame zaplesali su, učeći osnovne korake igre koja rađa žudnju. Pored toga, kako kaže Aleksandra Tasić, učiteljica argentinskog tanga, parovi koji dolaze na časove na njima osećaju neki vid relaksacije, pa i meditacije, ali ih takođe privlači zbližavanjekoje ume nastati između partnera i stvaranje novih poznanstava.

– Sem čuvenog tango argentina, koji je sporija igra, polaznici će naučiti i osnove mnogo dinamičnijeg plesa milonge i tango valcera, koje je negde između. Ne postoje pravila, ali potrebno je od pla godine do godinu dana da plaznici savladaju osnove i sami počnu da ubacuju neke svoje improvizacije koraka, što (ne samo) tango čini posebnim. Plesači tanga su jedna velika porodica i ko jednom postane član prestoničkog tango tima, ma gde se nađe u svetu prigrliće ga i pomoći mu zaljubljenici u ovaj ples - istakla je Tasićeva.

Pored nje u osnovne tajne tanga polaznike uvodi pokretač prestiničke škole Dragan Mikić, jedan od osnivača Asocijacije i Beogradskog internacionalnog tango festivala.


Politika, 2014-12-14

LatiNet logo
Poslednja izmena:
2015-10-18