Tango i na asfaltu

Ukratko o drugom Beogradskom tango festivalu

Nozava i NakadaDrugi po redu Beogradski tango festival počinje sutra (3.10.2005) u našem gradu i trajaće do nedelje. Tokom četiri dana trajanja festivala beogradskoj publici će se, na nekoliko atraktivnih lokacija, predstaviti brojni, vrhunski umetnici iz inostranstva, kao i naši orkestri i plesači, a biće organizovane i mnoge radionice tanga, odnosno plesni seminari, koje će držati svetski priznati gosti iz Argentine, Japana...

Festival će svečano biti otvoren u četvrtak na Kolarčevom narodnom univezitetu sa početkom u 20 časova. Na ovom tango spektaklu uz pratnju našeg "Beltango kvinteta" publici će se predstaviti Demijan i Karolina iz Argentine /zastava/, plesači, koreografi, učitelji, koji nastupaju na najprestižnijim svetskim tango festivalima, Kenji i Lilijana iz Japana, redovni učesnici Kraljevskog festivala tanga u Londonu. Te večeri na Kolarcu će nastupiti i slovenački par Blaž i Andreja, zatim plesači Laslo i Petra iz Mađarske, kao i Čavdar i Dani iz Bugarske. Za subotu u Paviljonu Cvijeta Zuzorić, predviđeno je predstavljanje beogradskih tango orkestra i plesača, i to Tango Juventud i Beltango quinteto.

Festival će biti zatvoren velikom feštom na Trgu Republike, ili "tangom na asfaltu", kako su ovaj događaj nazvali organizatori, kome će moći da prisustvuju svi zainteresovani Beograđani.


Politika